Vezeték nélküli nővérhívó

A vezeték nélküli nővérhívó rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak meg a hazai szociális távfelügyeleti piacon. Ezen rendszer üzembe helyezéséhez nincs szükség kábelezésre, nem költséges a kiépítésük sem.

A rendszer működéséhez csupán két eszköz szükséges: hívógomb és kijelző. A beteg megnyomja a hívógombot, a hívógomb száma (szoba vagy ágy száma) pedig hangjelzés kíséretében megjelenik a nővérszobában lévő kijelzőn. Természetesen egy kijelzőhöz számos hívógomb rendelhető illetve ez fordítva is igaz, egy hívógomb több kijelzővel is képes kommunikálni. Természetesen ez a hívógomb sokféle lehet és bárhová felhelyezhetőek, karra, ágy mellé a falra, zuhanyzóba stb. A beteg a nyomógombról kezdeményezi a hívást. A hívás beteg/ágyszámot/szobaszámot jelezve erősítőkön keresztül eljut a saját emelete nővérpultjának kijelzőjébe és az emeleten dolgozó nővérek hozzárendelt személyhívóiba. A nővér a beteg szobájában tudja nyugtázni a látogatását. Ezzel kiküszöbölhető, hogy a nővér esetleg a nővérszobában nyugtázza a jelzést, anélkül, hogy valóban megnézné a beteget.

Igényektől függően ez az alap rendszer kiegészíthető további hasznos funkcióval rendelkező eszközökkel is, mint pl a személyhívóval, naplózási modullal illetve nagyobb távolságok áthidalásához szükséges jelerősítővel.

A személyhívó segítségével és használatával a nővérek bárhol megkapják a beteg jelzését a kijelzők hatósugarán belül. A személyhívó rezgéssel vagy hangjelzéssel jelzi a vészhívást. Karszíjas és övre csíptethető változatban is kapható. A személyhívók egymás közti beszéd kommunikációra nem alkalmasak.

A naplózási modul segítségével számítógépre menthető minden vészhívásos esemény valamint utólag visszaellenőrizhető, tárolható. Ehhez egy hívásnyilvántartó szoftvert szükséges. A kijelzőt a lekérdezés idejére kell csatlakoztatni  a számítógéphez. Idősek otthonába feltétlenül javasoljuk ezt a kiegészítő funkciót.

A jelerősítőt a nyomógombok hatósugarában elhelyezve, azok jeleit felerősítik és megduplázzák a nyomógomb és a kijelzők közti lehetséges maximális távolságot.

A következő mellékletben kérem tekintse meg egy az esetleges rendszer felépítési, megvalósítási elrendezést: Nőverhivó

A rendszer üzembe helyezését, programozását, telepítését is vállaljuk.

Az eszközökről részletesen a következő linken talál információt: http://www.telecare.hu/szocialis-tavfelugyelet-noverhivo-rendszerek/

Szívesen meghallgatjuk elvárásait, megkeressük a legoptimálisabb megoldást és ez alapján készítjük el árajánlatunkat.